Masz pytanie?
Wyszukiwarka

O Nas

  • w1-1.jpg

POSTRZEGANIE
Dla nas produkcja wina to nie tylko decyzja, to urzekający los. Urodzeni w Mołdawii, gdzie kultura i tradycja winiarstwa stały się częścią narodowego DNA, zostaliśmy obdarzeni wyjątkową zaletą produkcji win z głębi naszych serc. Produkujemy wino z serca każdego winogrona, z serca każdego pracownika i z serca całego kraju, którego nazwę z dumą nosimy na całym świecie. Produkujemy wina, które otwierają serca i tworzą pasje.

MISJA
Tworzenie win jest obowiązkiem. Dlatego Vinaria din Vale stale rośnie i doskonali się, oferując wina, które potwierdzają to, co robimy najlepiej. Uzyskane wina przekraczają wszelkie oczekiwania poprzez smak i jakość, uniwersalną wymianę uczuć i powagi.

WARTOŚCI
Cała nasza działalność opiera się na trzech aspektach: rodzinie, tradycji i pasji. Biznes rozpoczął się w rodzinie, gdzie miłość do produkcji wina została przekazana nowym pokoleniom. Podczas gdy pasja do doskonałości i przywiązanie do tego, co robimy, pomaga nam angażować nowe talenty, które przychodzą ze świeżym podejściem w naszej społeczności. "Wina Vinăria din Vlae zaczynają się od obszaru Valului lui Trăian, regionu o chronionym oznaczeniu geograficznym, położonego w południowej części Mołdawii. Winnice te wyróżniają się korzystnym klimatem i żyznymi odmianami, które zapewniają osobowość i nienaganną jakość naszych winogron. Tam, w Lunca Prutului de Jos, obszarze chronionym przez UNESCO, uprawiają lokalne i międzynarodowe odmiany, które harmonijnie w połączeniu z najbardziej zaawansowanymi technologiami przekształcają się w doskonałe wina. Winorośl pozostaje jedną z naszych dum, pewnym dowodem mocy i odwagi, aby zrozumieć ziemię i wykorzystać jej energię do stworzenia intensywnego wina. Część sadzonek naszych winnic ma już 50 lat – rzadkość w winiarstwie – która po zbiorze i sortowaniu dociera do fabryki wyposażonej w nowoczesny sprzęt, taki jak Bucher Vaslin, Eno Veneta i Laffort. Nieodzowną rolą w doskonaleniu właściwości smakowych win jest dojrzewanie w beczkach, okres, w którym wina dojrzewają i stają się bardziej szlachetne. Wybraliśmy beczki z dębu francuskiego, Seguin Moreau, Frenesit, Mercier i Nadalié, które nadają winom aksamitne garbniki, elastyczny smak i niepowtarzalny aromat.